-
Kolonbiotic 7GG, 10 kapsułek, Olimp
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność | Mało 1 op |
Opis produktu
2 mld bakterii Lactobacillus rhamnosus GG
5 mld drożdży Saccharomyces boulardii
Suplement diety przeznaczony jako uzupełnienie mikrobiomu jelitowego przy antybiotykoterapii – pomaga budować prawidłowy mikrobiom jelitowy, a także do stosowania w podróży.
Suplement diety zawierający 2 miliardy bakterii kwasu mlekowego L. rhamnosus GG oraz 5 miliardów drożdży S. boulardii oraz fruktooligosacharydy.
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-3799 to szczep drożdży sprzyjający mikroflorze jelitowej. Lactobacillus rhamnosus GG to szczep bezpieczny i przebadany na szeroką skalę, zarówno u dorosłych, jak i dzieci. Badania naukowe wykazują, że stosowanie szczepu LGG jest zasadne podczas antybiotykoterapii (Aliment Pharmacol Ther. 2015 Nov;42(10):1149-57). Bakterie znajdujące się w preparacie zostały zabezpieczone metodą mikrokapsułkowania, dzięki czemu zachowują swoje korzystne właściwości. Fruktooligosacharydy, pozyskiwane w drodze enzymatycznej hydrolizy inuliny z cykorii, stanowią źródło energii dla tych bakterii.
Stosowanie S. boulardii powoduje skrócenie czasu biegunki ostrej u dzieci (2005 Jan;94(1):44-7) i dorosłych (1990; 132: 188–192; 2003 Aug;9(8):1832-3) oraz obniża prawdopodobieństwo biegunki spowodowanej antybiotykoterapią (2005 Dec;17(12):1357-61). Według danych statystycznych biegunka podróżnych w niektórych regionach dotyka nawet do 50% podróżujących i stosowanie szczepu S. boulardii obniżało prawdopodobieństwo jej wystąpienia nawet do 34% (2007 Mar;5(2):97-105. Epub 2005 Dec 5). Badanie pokazało, że podawanie 2*10^9 L. rhamnosus GG obniżało nawet o 49% prawdopodobieństwo pojawienia się biegunki podróżnych (1990 Feb;22(1):53-6).
Olimp Kolonbiotic® Stopper jest polecany w szczególności osobom udającym się na wyjazd zagraniczny w popularne turystycznie rejony południowe.
Składniki
Informacja żywieniowa
1 kapsułka (proponowana porcja)
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii
250 mg ( 5 x 10^9 CFU*)
Lactobacillus rhamnosus GG2
2 mld (2 x 109 CFU*)
Fruktooligosacharydy (FOS)
30 mg
- Producenci