-
Ibesan maślan, 60 kapsułek
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 14.99 |
Dostępność | Mało 10.5 op |
Rola biologiczna kwasu masłowego w jelicie
SCFA (krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe) pełnią wiele istotnych funkcji w organizmie człowieka. Przede wszystkim w sposób bezpośredni stabilizują strukturę i zapewniają integralność oraz funkcjonalność ściany jelita, stymulują wzrost saprofitycznej flory bakteryjnej, hamując tym samym rozwój patogenów jelitowych z gatunku E. coli, Campylobacter i Salmonella. SCFA wywierają efekt troficzny, przyspieszając gojenie i regenerację jelitową. Utrzymanie integralności bariery jelitowej jest kluczem dla prawidłowego funkcjonowania jelita. Kwas masłowy istotnie wpływa na jej utrzymanie.
Do postępowania dietetycznego w:
- zaburzeniach czynnościowych przewodu pokarmowego: bólach i wzdęciach brzucha, biegunkach, zaparciach, dyspepsji czynnościowej
- zespole jelita drażliwego (IBS)
- zaburzeniach flory jelitowej po antybiotykoterapii
- chorobie uchyłkowej jelita grubego
- stanach po zabiegach diagnostycznych i chirurgicznych w obrębie przewodu pokarmowego
dawkowanie:
Dorośli 2-4 kapsułki dziennie (rano i wieczorem). Preparat należy przyjmować przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Dzieci powyżej 7 roku życia: 1 kapsułka raz dziennie minimum przez 6 tygodni stosowana w porze wieczornej.
Kapsułkę należy połknąć w całości (nie rozgryzać, nie wysypywać zawartości), popić wodą. Przyjmować w trakcie posiłku
Ważne informacje: preparat należy przyjmować pod nadzorem lekarza; produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego; przeznaczony dla osób dorosłych i dzieci powyżej 7. roku życia.
Jest to produkt niekompletny pod względem odżywczym. Nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
składniki
Maślan sodu, substancje wypełniające: sole wapniowe kwasu ortofosforowego i celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza), całkowicie uwodorniony olej palmowy, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu i sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
- Producenci